събота, 28 април 2012 г.

5 потресаващи информации за "Изкуството да живееш"

Потресени сме!

Започнахме този блог с намерение да подкрепим "Изкуството да живееш", но още от самото начало стана ясно, че това не може да се случи докато не си изясним произходът на информацията, която намерихме.

Открихме невероятни неща за фондация "Изкуството да живееш", за които не сме знаели по-рано. За да е по прегледно решихме да ги организираме на едно място, вместо да пишем за всяко нещо поотделно. Ето ги:

1.  http://artoflivingfree.blogspot.comблог създаден от бивш член на "Изкуството да живееш". Тъй като страшно много ни заинтригува, постарахме се да преведем инфо от About me. Ето какво пише автора на блога за съдържанието му:

Този блог е създаден с единствената цел да предостави на бивши членове на "Изкуството да живееш" и колебаещи се такива това място за възстановяване, намиране на отговори, разбиране на процесите, през които преминават членовете, споделяне, взаимна подкрепа с разбиране, състрадание, и преди всичко, свобода и опрощение. Насърчаваме ви да споделите вашите истории. Авторите ще се пазят в тайна, освен ако не заявите Вашето име да бъде публикувано.


Невероятно!! Толкова ли е страшна наистина тази организация?!

2. www.rickross.com/ - инстутут за изследване на секти и окултни движения базиран в Ню Джърси.


От тук си избрахме тази статия: http://www.rickross.com/reference/artofliving/artofliving3.html със заглавие:


Business of gods или "Бизнесът на боговете". Отново нещо уникално като съдържание.
Обещаваме да осигурим професионален превод, тъй като статията е наистина фундаментална.

3. www.culthelp.info/index.php?id=2832&option=com_content&task=viewwww.culthelp.info/index.php?id=2832&option=com_content&task=view - история случила се в Русия. Направи ни впечатление името на сайта:

 culthelp.info???

Навихме се да преведем и тази статия.

4. Art of Living Foundation. Danger ??? - това пък открихме на www.cults.co.nz/a.php Защо опасност? Според този сайт Art of living или "Изкуството да живееш" e new age група и възможен култ започнат от Шри Шри Рави Шанкар. В момента съществува и в Нова Зенландия (сайта е Новозенландски). Бивш член на AoL (Art of Living) казва: AoL членовете действат като всяка друга окултна и духовна организация.

5. http://nitwitnastik.wordpress.comhttp://nitwitnastik.wordpress.com - още един блог на бивш член на AoL.
Хм, накрая ще се окаже, че "Изкуството да живееш" е наистина една добре замаскирана машина за подмяна на ценности и правене на пари!! Но да видим какво ще излезе от по-нататъшните ни разследвания.. !!! :)








Здравейте,


Започваме с голямото изследване. Потриваме ръце и изписваме "Изкуството да живееш" в Google.


За наша голяма изненада, неприятно впечатление ни направи следното нещо:




Ако ви е трудно да различите написаното, ето още една увеличена снимка:

Ясно се вижда, че Google предлага търсене за "изкуството да живееш секта". Но защо излиза такъв резултат? Замислихме се дали наистина е възможно Art of living да е секта.

Решихме, че един от най-достъпните начини да разберем е да потърсим информация от независими източници: чуждестранни форуми, блогове, сайтове и други информативни ресурси.

Така се роди и идеята за този блог.

Желанието ни е да публикуваме информация за Art of living и да сме от полза на хората търсейки отговор на въпроса "За мен ли е това или не?".

Приятно изкарване на блога!